Fred i Mellanöstern

“Fred i Mellanöstern” Med fokus på Israel i Sverige

Fred i Mellanöstern

Israelvännen Ingemar Eriksson intervjuas

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 20 October 2013 15:51

Den 22 oktober hör vi i FiM närradio en intervju av Nils Lewinsky med Centerpartisten och Israelvännen Ingemar Erikson. Intervjun sker främst med anledning av att Ingemar Erikson uttryckt sympati för omskärelse, en för många annorlunda företeelse. I programmet intervjuas han om detta och även annat som rör judendom och Israel och vi ges en inblick i hur man kan tycka om någonting som många andra tar avstånd ifrån.
Välkommen att lyssna!

 

Anders Carlberg på Bokmässan om hans nya bok

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 15 October 2013 16:59

I det andra programmet från Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg lyssnar vi på ett seminarium där en biskop från Svenska Kyrkan, nämligen ärkebiskopskandidaten Antje Jackelén, samtalar med Anders Carlberg om hans bok "När Lojaliteten Prövas".

I sin bok skriver Anders bl a om kritik av antiisraeliska tendenser i Sverige men han frågas aldrig om den kritiken. Biskopens alla frågor som berör Israel handlar om "kritiskt ställningstagande mot Israel och sionismen".

Skall vi vara glada att Svenska Kyrkan inte tilldelar Nobelpriset i litteratur?

Välkommen att lyssna idag kl 19.00 på FiM Närradio!

(Det föregående programmet från Bokmässan kommer snart att läggas ut i högerkolumnen. Dessutom saknas där en mängd program som sänts sedan maj i år. Vi gör vårt bästa för att dessa program också snart ska bli tillgängliga där!)

 

Frans Goldners upplevelser

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 07 July 2013 17:09

User Rating: / 1
PoorBest 

I FiM:s radioprogram på tisdag den 9 juli hör vi Frans Goldner berätta bland annat om sin uppgift att gå till skolor och tala om sina upplevelser.
Välkommen att lyssna!

   

Sommarrepris: Minnet av Kristallnatten

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 02 July 2013 15:31

En av många önskad återutsändning kommer idag den 2 juli.

Hans J. Heyneman är en tysk jude som var ögonvittne till Novemberpogromen i Tyskland den 9 november 1938; också kallad Kristallnatten.

Hans berättar om de dagar som blev början på slutet av den tyska judendomen. Dessutom uttalar han en stark kritik mot dem som vill blanda in kamp med hets mot muslimer, homosexuella och liknande i judiska arrangemang.

Minnet av Kristallnatten skall vara klart och entydigt.

Programmet sändes första gången den 25 januari 2011.

 

Lyssna på alla vårens utsändningar!

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 16 June 2013 19:16

Nu äntligen finns alla vårens radioprogram att lyssna på genom att klicka på någon av länkarna längst till höger. Vi beklagar förseningen.

Den 28 maj var det t.ex. en sändning om Shlomo: "Shlomo är namnet på en 82-åring som bor i Göteborg med en livshistoria från 1939 tills idag, fylld av berättelser som inte många människor har. Shlomos pappa hämtades av tyskarna i början av kriget. Alla manliga judar fördes till skogen och mördades, pappan lyckades dock rymma. Han kom hem och rymde till Ryssland.
Mamman med två barn, 3 och 4 år gamla försökte flytta till Sovjet. Med en symaskin i ena handen, det yngsta barnet i den andra och Shlomo efter, gjorde de tre ett försök att passera gränsen.
Lyssna så får du höra Shlomo’s historia. Under kriget under kommunisttiden i Polen och senare i Sverige."

Den 30 april var det följande program: "Chefen för Judiska Museet i Stockholm, Yvonne Jacobsson, guidar oss genom utställningen ”Juden Jesus”.
Ett program av Miriam och Jörgen Knudtzon samt Oded Meiri."

Den 9 april var det ett program om David Lega: "David Lega föddes i Göteborg för snart fyrtio år sedan. Föräldrarna är judar och fadern har sina rötter bland de judar som kastades ut från Polen 1968. David föddes med ett gravt handikapp i både händer och ben. Den satsning hans föräldrar gjorde på honom i kombination med egen vilja ledde honom till stora framgångar både i skolor och genom idrottsrörelsen. David vann 7 VM i simning och en guldmedalj i OS. Han blev en känd person och försörjde sig på att hålla föredrag runt om i världen. Nu är han kommunalråd i Göteborg och andra vice ordförande i KD.
Radio FiM intervjuar denne judiska kämpe som är symbol för många handikappade människor."

Och den 2 april berättade Kenneth G Forslund (S) om socialdemokraternas politik i Mellanöstern.

 

   

Page 22 of 51

NEWSPAPER100809J15F