Fred i Mellanöstern

“Fred i Mellanöstern” Med fokus på Israel i Sverige

Fred i Mellanöstern

Fritz Hilliges har avlidit

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 11 May 2014 14:09

User Rating: / 4
PoorBest 

Fritz Hilliges avled igår den 10 maj 2014.

FiM Närradio intervjuade honom i ett program som sändes första gången den 23 november 2010. Han berättade där bland annat om sin bakgrund i Tyskland under det andra världskriget. Du kan lyssna på programmet genom att klicka här. Och här finns en artikel om Fritz från skånskan.se också från år 2010.

Vi lyser frid över hans minne.

 

Andra programmet om Israel efter 66 år

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 11 May 2014 14:04

User Rating: / 3
PoorBest 

Israel har just firat sin 66-års dag. 66 år av krig mot olika arabstater som vill förinta Israel. FIM sänder detta program från Israel och berättar om situationen i Israel idag och talar dessutom om olika stadier av dess historia med krig, förluster men också många segrar.

Välkommen att lyssna till FiM Närradio nu på tisdag den 13 maj!

 

Israel 66 år!

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 05 May 2014 17:14

Tisdagen den 6:e maj fyller Israel 66 år. På platsen där firandet av staten Israel skall äga rum har vi Oded Meiri som rapporterar om situationen i landet. Vi lyssnar på Oded i vår Yom Ha'atzmaut sändning.

Välkommen att lyssna på FiM närradio!

   

Michael Ben-Menachem intervjuas

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 28 April 2014 15:32

Detta är det andra avsnittet av författarträffen med Michael Ben-Menachem om hans självbiografiska bok ”Pojken med Davidsstjärnan”. Det första avsnittet sändes den 1 april.

Vi följer de händelser författaren gått igenom där han berättar om sitt liv sedan 50-talet; sin flykt från Ungern, det liv han levde i Israel, Österrike och slutligen i Sverige.

Välkommen att lyssna på FiM närradio den 29 april!

 

"Blood for goods"

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Sunday, 13 April 2014 16:21

Rudolf Israel Kastner var en jude som förhandlade med Eichmann om att byta judiska liv mot utrustning och lastbilar; också känt som "Blood for goods".

Han ställdes senare inför rätta i Israel. Ett av vittnena var Yoel Palgi som hoppade fallskärm i Ungern tillsammans med den kända Hanna Szenesh med uppdrag att försöka rädda judiska liv. Palgi sa under rättegången att ”ni sänder oss på uppdrag; om vi dör så blir vi hjältar, om vi kommer tillbaka ställs vi inför domstol”.

Programmet sänds från museet Lohamei HaGeta’ot (The Ghetto Fighters), beläget i en kibbutz i norra Israel. Denna kibbutz byggdes av överlevande och de som revolterade mot tyskarna. Vi besöker ett rum med en modell av koncentrationslägret Treblinka och tillsammans med en expert från museet pratar vi om varför judarna inte revolterade innan de slaktades.

Välkommen att lyssna på FiM närradio nu på tisdag den 15 april!

   

Page 22 of 57

NEWSPAPER100809J15F