Fred i Mellanöstern

“Fred i Mellanöstern” Med fokus på Israel i Sverige

Fred i Mellanöstern

Ship to Gaza är en välregisserad propagandaaktion med syfte att demonisera Israel

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 30 July 2012 18:13

Det menar vår ordförande Oded Meiri i ett blogginlägg som du även kan läsa här. Så här fortsätter han:

Sovjetrepubliken försvann, nästan alla kommunistiska partier försvann och den kommunistiska ideologin fördöms som mördande tillsammans med deras främsta representant Stalin.

Några av de sista kommunisterna, som betecknas som extremvänstern, finns i Sverige. De kallar sig kommunister och organiserar sig under KPML-flaggan. Några exempel på deras frontmän är Mattias Gardell som fick Leninpriset för några år sedan. Dror Feiler som i ett TV-program beskrev sig själv och sin familj som djupt religiösa kommunister samt läkaren Henry Ascher från Göteborg som än idag skyltar med sitt medlemskap i KPML.

Historien visar att kommunismen aldrig lyckats åstadkomma någon positiv skapelse för mänskligheten. Däremot behöver dessa människor ett gemensamt hatobjekt att jobba tillsammans mot. Vad är enklare än att välja de traditionella objekten, ”JUDARNA”, och självklart Israel? Dessa kommunister vet att bakom hatet mot Israel finns starka krafter och mycket pengar. Dessa människor förenar sig med dunkla rörelser, inklusive exempelvis terrororganisationen Hamas i Gaza. Gemensamt för dem är viljan att förinta den judiska staten Israel.

För tredje gången försöker de nu bryta sjöblockaden mot Gaza som FN:s undersökningskommitté funnit helt laglig.

”Ship to Gaza” kallar de projektet som en gång för två år sedan var organiserad av extremvänstern från hela världen. I år är det bara extremister från Sverige.

I år köpte dessa svenska kommunister ett segelfartyg från Finland för flera miljoner kronor. Utan förnödenheter till Gaza seglar de runt i Sverige till de platser där de har starkt fäste. Umeå, Stockholm, Malmö, Varberg och Göteborg. På dessa platser organiserar de ett gemensamt möte och fester som förstärker deras interna självförtroende. I Göteborg, där KPLM har starkast fäste, använder de kommunala lokaler som de får disponera gratis.

Vad är nu syftet med resan till Gaza? Officiellt är målet att bryta den Israeliska blockaden av Gaza genom att segla in med ett fartyg.
Resultatet kan bli ett av flera alternativ:

1) Israel som släpper in + 1250 långtradare i veckan med förnödenheter till Gaza, efter inspektion av lasten för att förvissa sig att inget vapen smugglas till Hamas, kan stoppa dessa med hänvisning till att ”Ship to Gaza” har tagit ansvaret för leveranser. Detta betyder inte att blockaden upphör. Israel kan ta upp blockaden igen när de vill. Detta betyder dock att resan är meningslös.

2) Mest troligt är att israeliska marinen stoppar skeppet och transporterar det till hamnen i Ashdod, Israel. Man utvisar sedan alla deltagare tillbaka till Sverige. Resultatet blir även här meningslöst. Den positiva reklam som extremisterna förväntar sig uteblir, eftersom blockaden är laglig.

3) Båten kanske inte klarar resan och blir tvungen att söka sig en hamn på vägen. Troligtvis beskylls då Israel för sabotage. De araber som bor i Gaza och möjligtvis skulle bry sig, struntar fullständigt i ”Ship to Gaza”. De är mer sysselsatta med att skjuta raketer mot städer i södra Israel och undkomma konsekvenserna efter en israelisk motattack.

Vi kan konstatera att ”Ship to Gaza” inte kommer att ha någon betydelse i det stora sammanhanget. Det enda ”positiva” resultat för dessa extremister är således att deras interna sammanhållning förstärks.

Hur är situationen för Gazaborna?

Även här finns några fakta som pekar på att det är inte Israel som idag förhindrar något välstånd. Hamas som är en terroristorganisation (definieras så av bland andra FN, USA och EU) håller järngrepp om befolkningen. Utöver deras syfte att förinta Israel vill de även införa Sharialagen som grundlag i Gaza. Det är ofattbart att extremvänstern stödjer en sådan regim. För människor med andra religioner än Islam är det mycket svårt att leva i Gaza. Kristna trakasseras och judar existerar inte alls. För muslimer med sekulär inriktning är livet också svårt.

Då systerorganisationen till Hamas, ”det Muslimska Brödraskapet” fått makten i Egypten är gränsövergången mellan Egypten och Gaza öppen. Enligt reportage i SR:s Studio 1 råder det byggboom i Gaza, enligt Cecilia Uddén.

I en turistbroschyr som Hamas riktar mot arabiska turister, visas ett välmående Gaza med flotta hotell och välfyllda affärer.

Situationen i Gaza är inte idealisk och många är fattiga, men det råder inget katastrofalt förhållande som motiverar en sådan ”Hipp” resa så som extremvänstern i Sverige organiserar.

Låt oss se sanningen!

”Ship to Gaza” är en välorganiserad propagandaaktion med syfte att demonisera Israel. För en kostnad av flera miljoner kronor.

Jag vill avsluta med frågan: Vem finansierar hela projektet? Kommer pengarna från Iran eller något arabland?

Oded Meiri
Ordförande
Föreningen Fred i Mellanöstern (FiM)

 

Sommarrepriser

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Monday, 30 July 2012 18:00

Under sommaren tar vi det lite lugnt med närradion och sänder repriser. En del har redan sänts och så här ser resten av listan ut.

31/7: Sune Persson om Jerusalem (Sändes första gången den 7 juni 2010)

7/8: Borde inte kyrkan vara mera judisk? Med Göran Larsson. (Sändes första gången den 21 augusti 2012)

14/8: Gittan berättar om sitt liv. (Sändes första gången den 10 december 2010)

Du är alltid välkommen att lyssna på våra sändningar!

 

Många nya radioprogram!

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Wednesday, 27 June 2012 19:57

Sedan sist har Radio Fred i Mellanöstern sänt många program som du kan lyssna på i kolumnen till höger. Dessa är det:

Den 22 maj: Björn Moback berättar uppriktigt om hans vistelse på Västbanken, hur han haft det och hur han anser allt förhåller sig.

Den 29 maj: Peter Kadar samtalar med Allan Garellick om dennes senaste bok. Allan Garellick är advokat och har skrivit flera böcker i ämnet Biblisk historia där han framförallt uppehåller sig vid hur de stora civilisationerna i Mellanöstern kommit att påverka Bibeln.

Den 5 juni: Det var en svensk man som under andra världskriget i Österrike startade organisationen ”Shalom över Israel” med syfte att hjälpa krigets förföljda judar.  När nazisterna utvisade honom återvände han till Sverige och fortsatte verksamheten hemma. Idag finns 800 medlemmar över hela landet som stödjer judar och Israel. - Oded Meiri intervjuar ordförande och viceordförande i ”Shalom över Israel”.

Den 12 juni: Familjen Henriques kommer från en gammal judisk släkt från Spanien, som flydde till Portugal. En familjemedlem hamnade så småningom som en av de första judarna på Marstrand. Morten Sagers morfar var en känd advokat, som under många år på 1900-talet var mosaiska föreningens (judiska) ordförande. Morten är idag pastor inom Saronkyrkan. Nils Lewinsky samtalar med Morten Sagers. (Detta program kan du tyvärr inte lyssna på just nu, men vi ska ordna det!)

Den 19 juni: Bror Rittri är en 85 årig svensk av judisk börd som hela sitt liv bott i Sverige. Som barn levde han i Malmö, som student i Lund och längre fram i Göteborg som jurist. Han berättar om sitt liv och hur det är att vara jude i Sverige, hur han även under andra världskriget kunde leva i Sverige utan problem. Hans tre systrar som levde i Danmark, kom som flyktingar till Malmö. Välkommen lyssna när Peter Kadar och Oded Meiri samtalar med Bror Rittri!

Den 26 juni: Nils Lewinsky samtalar med Ulf Cahn, generalsekreterare för Keren Hayesod (Förenade Israelinsamlingen). Han berättar om dess historia, verksamhet med aktuella projekt och aktiviteter i Israel.

Lyssna på föreningen Fred i Mellanösterns närradio alltså!

 

   

Att ensidigt kritisera Israel är antisemitism

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Thursday, 31 May 2012 14:46

Följande återger ett inlägg från Fred i Mellanösterns ordförande Oded Meiri i Hallands Nyheter den 30 maj.

Att ensidigt kritisera Israel är antisemitism, anser Oded Meiri, ordförande för Fred i Mellanöstern (FiM), i en replik till Gunnar Stenbäcks replik den 12/5 till Berndt Ekströms inlägg den 4/5.

Gunnar Stenbäck kallar undertecknad extremist eftersom jag stöder en judisk stat i Israel. Som moderator under ett offentligt möte hindrade Gunnar Stenbäck en fri debatt och lade munkavel på gäster som inte delade hans egna åsikter, trots att han hade inbjudit till samtal.
Gunnar Stenbäck är också kritisk till att vi judar och kristna som har sympatier för Israel som judisk stat kallar honom antisemit, trots att han bara framför kritik mot Israel.

Jag har full respekt för människor med fasta åsikter som t ex bekämpar diktaturer eller kritiserar ockupationer. Men då måste de vara konsekventa och bekämpa alla diktaturer och alla ockupationer. Stenbäck skriver att han är emot ”israelisk apartheid och ockupationspolitik”. Jag påstår att israelisk apartheid inte existerar (det räcker med en enkel sökning av ordets definition på Google) och undrar varför Gunnar Stenbäck inte engagerar sig i ockupationen av Tibet, Västsahara eller Tjetjenien. Är människor som bor där mindre värda än palestinier?

Forskare som t ex Carl-Henrik Bachner skriver i sin definition av antisemitismen, att om man bara angriper Israel och inte generellt kritiserar andra stater som för liknande politik då är man anti-semit. Det är särbehandlingen av judar som definierar antisemitismen.
Gunnar Stenbäck skriver att Israel ockuperade Västbanken och Gaza 1967, vilket är en historisk osanning. Hos honom startade ockupation av detta område när Israel efter försvarskrig erövrade det. Var fanns Gunnar Stenbäck före 1967 och varför protesterade han inte emot jordansk och egyptisk ockupation av dessa områden?

En motivering som alltid plockas fram av dem som under alla förhållanden försvarar och hjälper palestinierna är att de står på de svagas sida. Då vill jag ställa motfrågan: Hur kan ett land med en yta som Smålands och med en befolkning på nio miljoner människor, varav 7,5 miljoner judar, betraktas som stark i förhållande till åtta arabiska länder med befolkning av 800 miljoner som omringar Israel och är dess fiende med det uttalade målet att utplåna staten?
Sedan vill jag fråga Stenbäck och övriga Israel-hatare i Svenska kyrkan, Palestinagrupperna, Röda Korset i Varberg, Rädda barnen i Varberg m fl: Var fanns de när mina judiska förfäder slaktades i Europa? Gällde inte deras princip att ställa upp på svagas sida?
Jag föddes i Palestina innan vi judar fick vårt land 1948. Jag gick i skolan där och lärde mig att inte tycka om kristna människor eftersom de trakasserade oss judar under 2 000 år.

När jag kom till Sverige lärde jag känna flera troende kristna som har stark kärlek till oss judar och sympatier till staten Israel. Jag ändrade min uppfattning om kristna. När jag var på mötet med Gunnar Stenbäck i Varberg återkom mina negativa känslor mot kristna människor och Svenska kyrkan.

Jag hittar inte något kärleksbudskap i Gunnar Stenbäcks agerande. Däremot kan jag konstatera att han har hatkänslor mot Israel.

Jag vill avsluta med att deklarera att jag inte tycker om högerregeringens politik i Israel gentemot palestinierna. Men Israel är en demokrati och jag som demokrat accepterar ett valresultat. Att kritisera ett lands politik är självklart tillåtet, men att kalla Israel apartheidstat eller som prästen Gustaf Ödqvist, som var en av huvudtalarna vid mötet, säga att Israel inte bör vara en judisk stat i en värld som accepterar både muslimska och kristna stater, det är per definition antisemitism.

Oded Meiri

 

Om Bibeln och dess värld

PDFPrintE-mail

Written by Administrator Tuesday, 29 May 2012 15:46

Peter Kadar samtalar med Allan Garellick om dennes senaste bok "Om Bibeln och dess värld".

Allan Garellick är advokat och har skrivit flera böcker i ämnet biblisk historia där han framförallt uppehåller sig vid hur de stora civilisationerna i Mellanöstern kommit att påverka Bibeln.

Välkommen att lyssna idag i Fred i Mellanösterns närrradio!

Läs mer om boken här.

   

Page 22 of 44

NEWSPAPER100809J15F